De initiatiefnemers

Marion en Gerard

Marion van de Konijnenburg en Gerard Broeksteeg, wonend in Apeldoorn, zijn de initiatiefnemers van woongemeenschap De Kraanvogel.

Beiden met een historie in de LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen), die in ons land de overkoepelende en belangenbehartigende rol heeft voor enkele honderden van zulke seniorenwoongemeenschappen.

Ook beiden met jarenlange bestuurlijke, begeleidende en persoonlijke ervaring met het opzetten van een seniorenwoongemeenschap. We willen nu graag (in Apeldoorn of elders in de regio) zo’n situatie tot stand brengen, waar we ook voor onszelf een thuis in kunnen vinden.

 

“Ik heb ruime ervaring in het juridisch, organisatorisch en feitelijk adviseren en bijstaan van beginnende woongroep-initiatieven. Ik was tot voor kort 8 jaar lang LVGO-bestuurslid. Nu nog geef ik informatie en voorlichting, en ben ik juridisch adviseur van de LVGO. Ik ben vooral een praktisch mens, denk graag in oplossingen, overzie dingen vaak snel en neig naar een snel oordeel. Daarbij blijft zorgvuldigheid voor mij altijd hoog scoren.
Deze eigenschappen zijn een belangrijk deel van mijn inbreng in De Kraanvogel. Ik denk dat dit vooral in de opbouwende en ontwikkelende fase heel belangrijk is.
Wat ik bij De Kraanvogel wil halen is vooral het gevoel deel uit te maken van een groep mensen met een diversiteit aan eigenschappen, interesses en bezigheden. Ieder vanuit haar/zijn eigen zelfstandigheid en autonomie.”

 “Een mooie aanvulling op de handige, praktische instelling van mijn partner Gerard, zijn mijn kwaliteiten die vooral op het gevoelsmatige vlak liggen. 
Voor mij zijn verbinding met mensen, warmte, respect en openheid belangrijk. Daar liggen beslist mijn sterke kanten, en dat heb ik ook nodig van anderen.
Mijn slechthorendheid heb ik gecompenseerd met een groot aanvoelend vermogen.
Deze eigenschappen zijn de kern van wat ik kan inbrengen bij De Kraanvogel. Die verbinding heb ik niet alleen te geven, het is ook wat ik nodig heb voor mezelf, wat ik kom halen in deze woongroep.
Wie zich aanmeldt als belangstellende voor De Kraanvogel krijgt in eerste instantie ook zeker contact met mij.”